• left alt Compleet assortiment
 • middle alt Voor ondernemers en particulieren
 • right alt Makkelijk online bestellen!
Laden
Bezig met toevoegen...

Q-Stream

Het BUVA Vital Air System is een eenvoudig bedienbaar, onderhouds- vriendelijk en energiezuinig ventilatiesysteem. Het Vital Air System bestaat uit een BUVA woonhuisventilator uit de Q-Stream serie, in combinatie met zelfregelende ventilatieroosters uit de ‘Stream’-serie. Het Vital Air System is toepasbaar in zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Met de nieuwe gelijkwaardigheidsverklaringen, presteren de BUVA systemen weer als beste in de markt op het gebied van EPC-reductie. Met ons tijdgestuurde systeem presteren wij zelfs beter dan vergelijkbare CO2-systemen. U bent met de BUVA ventilatiesystemen dus verzekerd van de hoogste EPC-reductie met de laagste investering per EPC-punt. Voor meer informatie download u hier de brochure BUVA Q-Stream 1.0.

 
 

11 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:
11 product(en) gevonden
   

  Zo werkt het systeem

  De Q-Stream is een eenvoudig te installeren, energiezuinige en stille woonhuisventilator. De maximale capaciteit is 365 m³/h bij een kanaal- weerstand van 200 Pa. De woonhuisventilator is voorzien van een uitgebalanceerde, stille en trillingsloze EC motor. Dit zorgt voor een minimale geluidsproductie. In de hoogstand is de geluidsproductie 58 dB(A), het geluid dat in een verblijfsruimte (zoals een slaapkamer) nog te horen is van het ventilatiesysteem blijft zo ruim onder de in het Bouwbesluit gestelde eis van 30 dB(A).

  De Q-Stream heeft standaard 6 aansluitingen en is voorzien van snelkoppelingen waar de kanalen aan bevestigd kunnen worden. De snelkoppeling met het kanaal is vervolgens luchtdicht op de woonhuisventilator aan te sluiten.

  De Q-Stream Hygro

  De Q-Stream woonhuisventilator is ook optioneel verkrijgbaar met een geïntegreerde vochtsensor: de Q-Stream Hygro, voor automatische afvoer van vochtige lucht in bijvoorbeeld de badkamer of keuken. De Q-Stream Hygro regelt dat het vochtniveau optimaal gereduceerd wordt, door gedurende een periode (bijvoorbeeld tijdens het douchen of koken) automatisch extra te ventileren. Extra ventileren kost in dit geval geen extra energie. Het verwarmen van natte lucht kost meer energie dan het ventileren van droge lucht. Op het moment dat vochtige lucht optimaal uit de woning geventileerd wordt, kost dat minder energie. Zo levert de Q-Stream Hygro meer comfort zonder dat de energierekening toeneemt.
  De Q-Stream Hygro is toepasbaar in combinatie met de Q-Stream Time en Q-Stream Quali systemen.

  Verkrijgbaar in verschillende varianten 

  De Q-Stream woonhuisventilator is leverbaar in twee afmetingen, de standaarduitvoering (afmetingen 386 x 386 x 340 mm) en de lagere uitvoering Q-Stream Compact(afmetingen 386 x 386 x 180 mm). Voor de Q-Stream Compact is minder inbouwdiepte vereist waardoor deze moeiteloos op krappere plekken geplaatst kan worden. Ook is de compacte uitvoering optioneel leverbaar met een achteraansluiting, hiermee is directe plaatsing op een instortkanaal mogelijk.

  De Q-Stream is leverbaar in vijf varianten:

  Q-Stream Picto (onderdeel van VAS Q PICTO)
  Handbediend ventileren met behulp van duidelijke pictogrammen.

  Q-Stream Time (onderdeel van VAS Q TIME)
  Tijdgestuurd ventileren, maakt gebruik van een voorgeprogrammeerd ventilatiepatroon. Dit patroon is op basis van individuele wensen aan te passen.

  Q-Stream Quali Solo (onderdeel van VAS Q QUALI SOLO)
  Sensorgestuurd ventileren op basis van één luchtkwaliteitssensor in de hoofdbediening, maakt ook gebruik van een voorgeprogrammeerd ventilatiepatroon.

  Q-Stream Quali Comfort (onderdeel van VAS Q QUALI COMFORT)
  Sensorgestuurd ventileren op basis van luchtkwaliteitssensoren in alle verblijfsruimten, heeft aanvullend op de Solo uitvoering één of meerdere slaapkamersensoren.

  Q-Stream H2O (onderdeel van VAS H2O)
  Een geïntegreerd en energiebesparend systeem voor ventilatie en warmtapwater.

  Laden
  Laden