• left alt Compleet assortiment
 • middle alt Voor de zakelijke markt
 • right alt Makkelijk online bestellen!
Laden
Bezig met toevoegen...

EcoStream

 De BUVA EcoStream is een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatie systeem dat gebruik maakt van warmteterugwinning. Deze door BUVA zelf ontworpen WTW-unit is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse woningmarkt en daardoor uniek in zijn soort.
Een WTW-unit zuigt gebruikte binnenlucht in de woning af. Meestal gebeurt dit in de keuken, het toilet en de badkamer. Een WTW-unit blaast, naast het afzuigen van de binnenlucht, ook verse buitenlucht de woning in. Dit gebeurt op een volledig energiezuinige manier met warmteterugwinning. Doordat er lucht de woning in- en uitgeblazen wordt, zijn er geen ventilatieroosters in de gevel nodig. Hierdoor spreekt men van balansventilatie.
De lucht in de woning is in de winterperiode meestal warmer dan de buitenlucht. De WTW-unit gebruikt deze warmte om de verse toegevoerde buitenlucht voor te verwarmen. De uitwisseling tussen de warme binnenlucht en koude buitenlucht gebeurt in de kruisstroomwisselaar. In de wisselaar kan wel warmteoverdracht plaatsvinden, maar de lucht kan niet met elkaar mengen.
1 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:
   

  Eén systeem met vele toepassingen

  Tijdens de ontwikkeling van de BUVA EcoStream WTW-unit was het belangrijk om één apparaat te produceren. Deze is geschikt voor alle woningen in Nederland. Dit maakt het bestel- en installatieproces voor iedereen een stuk gemakkelijker. De EcoStream is links en rechts omkeerbaar en levert een royaal luchtdebiet, afdoende voor elke woning.

   

  Autonoom

  De EcoStream is een autonoom werkende WTW-unit. Door middel van ingebouwde sensoren wordt bepaald hoe er geventileerd moet worden. Er is geen bediening meer nodig waarmee verkeerd gebruik is uitgesloten. De sensoren meten permanent de luchtkwaliteit, zo herkent de EcoStream wanneer er gedoucht of gekookt wordt of als iemand naar het toilet is geweest. De ventilatie wordt dan tijdelijk verhoogd tot de kwaliteit van de binnenlucht weer optimaal is.
  Daarnaast wordt de temperatuur van de binnen- en buitenlucht constant gemeten. Hierdoor kan de EcoStream kiezen om door middel van een bypas-klep de warmtewisselaar buiten werking te stellen voor extra comfort in de zomer.


  WiFi en Bluetooth

  De EcoStream is voorzien van een WiFi- en bluetoothmodule. Door de WiFi functionaliteit kan met behulp van de EcoStream app de WTW-unit bediend worden, op afstand worden voorzien van de nieuwste software of in het geval van een storing worden uitgelezen. De Bluetooth functie maakt het voor de installateur mogelijk om de EcoStream in te regelen zonder WiFi-netwerk.

   

  Stil, energiezuinig en hoog rendement

  BUVA staat voor kwaliteit en duurzaamheid en dat is terug te zien in de BUVA EcoStream WTW-unit. De EcoStream behoort tot de meest stille, energiezuinige en efficiënte WTW-units op de markt. Door alle mogelijkheden en eigenschappen slim te combineren met een aantrekkelijk design, maakt de EcoStream warmteterugwinning toegankelijk voor installateurs én bewoners.

   
  Laden
  Laden