Laden
Bezig met toevoegen...

Scharnieren en paumelles

Voor een veilig gevoel in huis is het belangrijk dat jouw huis voorzien is van degelijke sloten. Dit kan in de vorm van een insteekslot zijn, maar het huis kan daarnaast ook beveiligd worden door middel van een oplegslot. Welk type slot jij kiest, hangt af van jouw persoonlijke behoeften. Eén ding is zeker: wat je ook zoekt, BUVA heeft het in huis!

 
 

17 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:
   

  Scharnieren voor deuren

  Scharnieren zijn de meest bekende verbindingen tussen deuren en het bijbehorende deurkozijn. Het is dan ook de beste optie wanneer het gaat om inbraakveiligheid. Scharnieren bestaan uit twee delen (bledden), waarvan één deel aan het deurkozijn en één deel aan de deur bevestigd kan worden. Door middel van een volledig afgeschermde pin kan het scharnierdraaien. 

  Paumelles voor deuren

  Paumelles werken volgens hetzelfde principe als scharnieren; twee delen(bledden) die aan de deur en het deurkozijn worden bevestigd, met in het midden een pin om de draaiende beweging te kunnen maken. Het verschil met scharnieren is dat paumelles uit twee onderdelen bestaan: één bled met een pin en één bled met een huls die precies over de pin heen past. Hierdoor werken ze wel hetzelfde, maar zijn deuren die voorzien zijn van paumelles makkelijker te verwijderen omdat de deur van de pinnen getild kan worden. Paumelles zijn hierdoor makkelijk te monteren. Je ziet paumelles daarom vaak bij binnendeuren, waarbij het juist wel handig is dat de deur makkelijk verwijderd kan worden. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem om de deur even te verwijderen, zodat deze geschilderd kan worden of omdat de deur in de weg zit.

   
  Laden
  Laden