• left alt Compleet assortiment
  • middle alt Voor de zakelijke markt
  • right alt Makkelijk online bestellen!
Laden
Bezig met toevoegen...
Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht er onverhoopt toch iets niet duidelijk zijn dan horen wij dit graag van u. U kunt een mailtje sturen naar buvashop@buva.nl of gebruik maken van het contactformulier.

U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.

Hieronder hebben we alvast een aantal  belangrijke begrippen voor u op een rijtje gezet:

Draairichting
Ramen en deuren hebben een bepaalde draairichting. Wanneer u hang- en sluitwerk koopt moet u deze draairichting bepalen. Er bestaan 4 draairichtingen, draairichting 1 en 2 geven een binnen draaiende deur of raam aan, draairichting 3 en 4 geven een naar buiten draaiende deur of raam aan.

• Draairichting 1 = Linkssluitend (LS)
• Draairichting 2 = Rechtssluitend (RS)
• Draairichting 3 = Linkssluitend (LS)
• Draairichting 4 = Rechtssluitend (RS)

Image title

PC-maat
De PC maat is de maat gemeten van het krukgat naar het cilindergat
De standaardmaten voor de PC maat zijn: 55 mm en 72 mm. 


Image title

Doornmaat
De doornmaat van een slot is de afstand tussen het hart van de cilinder en de buitenrand van de deur (d.i. ook de voorzijde van de voorplaat van het slot). Bij vervanging van een slot is de doornmaat bepalend. Wanneer die afstand verschilt van de gebruikelijke doornmaten van 50, 55 of 60 mm, dan moest de deur worden aangepast.
Image title
Kleuren
F1: Aluminium naturel
F2: Aluminium champagne
RAL 9001: Cremewit
RAL 9010: Wit
Algemene montage tips
1. Boor nooit door het slot.
2. Breng de krukstift niet met geweld aan. U kunt het slot beschadigen.
3. Monteer een cilinder zonder kracht te zetten.
4. De cilinder mag niet meer dan 3 mm uit het schild steken.
5. Cilinders worden handbediend. Geen tang o.i.d. gebruiken.
6. Smeer slot en cilinder regelmatig met slotenspray. Alle insteeksloten zijn voorzien van een levensduur vetsmering.
7. Gebruik geen grafiethoudende olie of vet als smeermiddel.
8. Bepaal bij vervanging van de cilinder eerst de noodzakelijke links/rechts verdeling over de lengte.
9. Bepaal bij vervanging van een slot eerst de benodigde PC-maat en doornmaat of neem het oude slot mee bij aanschaf.
10. Bij cilinders met éénzijdige boorbeveiliging, dient de boorbeveiligde kant naar buiten te steken. Om fouten te voorkomen, kunt u het best een cilinder met tweezijdige boorbeveiliging aanschaffen.
11. Het maken van een slotgat wordt heel eenvoudig met een zogenaamde slotenfrees.
12. Monteer bij veiligheidsbeslag de schilden zodanig dat de dikkere plaat buiten en de dunnere plaat met de montageschroeven binnen zit. Het schroefje of pennetje van de kruk zit aan de binnenkant.
13. Bij gebruik van het veiligheidsbeslag buiten (b.v. poortdeur), monteert u het beslag met roestvaststalen schroeven.
14. De voorplaat niet voorzien van verf.
15. Gebruik bij montagewerkzaamheden te allen tijde de noodzakelijke veiligheidsmiddelen, zoals bril en handschoenen.
 

Inbraakpreventietips
Nog steeds komen inbrekers vaak binnen via deuren en ramen. Vaak is dit mogelijk doordat het hang- en sluitwerk niet stevig genoeg is. Zorg daarom voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Wanneer er hang- en sluitwerk wordt toegepast dat voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (SKG-keurmerk met 2 sterren (SKG**)) bent u verzekerd van goed hang- en sluitwerk. Gebruik de sloten samen met een sluitkom, beslag, cilinder en scharnierenmet het SKG-keurmerk. Extra sloten zijn aan te bevelen: u kunt opbouw- of inbouw bijzetsloten plaatsen op uw deuren en ramen. Ook inbraakwerende strips verkleinen het risico van een inbraak.


Open ramen en deuren

De gelegen­heid maakt de dief. Via openstaande ramen of deuren komen ongewenste bezoekers gemakkelijk en snel uw woning binnen. Sluit daarom altijd deuren en ramen als u uw woning verlaat. Vergeet niet een w.c. raampje of ramen en deuren van een garage af te sluiten. Ook wanneer u maar even naar de buren gaat of boodschappen gaat doen. Denk hier ook aan wanneer u in een deel van het huis bent waar u niemand hoort binnenkomen, zoals op zolder. Draai bij het sluiten van de deuren de sloten altijd in het nachtslot. Uw deur is met alleen dichttrekken toch gemakkelijk open te maken door middel van bijvoorbeeld een creditcard of hard stuk plastic, de zogenaamde flippermethode.

Denk bij het sluiten van ramen en deuren ook aan de eerste verdieping van uw woning en aan eventuele dakramen. Dit geldt ook voor balkons. Het is dus zaak om ook uw ramen van de bovenverdieping goed te beveiligen!

Heeft u wel eens naar uw cilinder(s) gekeken?
Zorg er voor dat de cilinder van uw voor- en achterdeur niet uitsteekt buiten het beslag op uw deur. Wanneer dit wel het geval is kan de cilinder worden afgebroken en kunnen inbrekers zo uw woning in.

Onlangs verhuisd? Vervang eenvoudig de cilinder
Als u een nieuw huis heeft gekocht weet u niet wie er (nog) een sleutel van uw voordeur of achterdeur heeft. Dat is een onaangename gedachte. Maar ook als u of een van uw huisgenoten een sleutelbos kwijt is geraakt is het de vraag of uw huis nog wel veilig is. Over het algemeen is het niet nodig om uw complete slot te vervangen. Als uw deur voorzien is van een slot met een losse profielcilinder of van een insteekslot met een losse profielcilinder, dan is het voldoende om alleen de cilinder te vervangen. En het vervangen van een cilinder is zeer eenvoudig. Kijk voor een demonstratie op YouTube. Onze inbraakwerende veiligheidssloten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing in woningen. De duurzaamheid voldoet aan de zware SKG eisen en al onzecilinderszijn voorzien van het politiekeurmerk.

Veiligheidsbeslag
Zorg voor goed veiligheidsbeslag op uw deur. Inbraakveilig beslag is dik en heeft geen schroeven aan de buitenkant. Een deur zonder veiligheidsbeslag komt in nieuwbouwhuizen vrijwel niet meer voor: de inbraakpreventieve werking van veiligheidsbeslag heeft zijn waarde bewezen.Veiligheidsbeslag is een beveiligingsproduct voor zowel voor- als achterdeuren. BUVA Shop biedt diverse soorten veiligheidsbeslag aan. Uiteraard is al het veiligheidsbeslag voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (classeficatie zwaar) en het SKG keurmerk. Veiligheidsbeslag bestaat altijd uit een set van een buiten- en een binnenschild. Het buitenschil wordt vanuit de binnenzijde vastgeschroefd, zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant. Hierdoor is het zeer moeilijk om het schild te verwijderen en bij de cilinder te komen. Zonder de bescherming van het schild kan de cilinder vrij eenvoudig vernield worden.

Sleutels
Laat nooit uw sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Door een raam in te slaan kan de inbreker deur/raam gemakkelijk openen. Sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen geheime plaatsen! Bevestig nooit een naam- of adreslabel aan uw sleutel(bos). Wanneer u de sleutelbos verliest of als deze gestolen wordt, maakt u het iemand wel heel gemakkelijk om ongewenst bij u op bezoek te komen. Zorg ervoor dat u geen grote hoeveelheid geld in huis heeft.

Waardevolle spullen 
Zorg er voor dat waardevolle spullen niet in het zicht staan van voorbijgangers. Kijk na of u verzekerd bent tegen diefstal door braak. Let erop dat nieuwe aankopen en bijvoorbeeld verbouwingen van invloed kunnen zijn op uw verzekering, en dus ook op de beveiliging van uw woning. Denk ook eens aan het aanschaffen van eenkluisvoor het bewaren van uw waardevolle spullen.


Licht

Zorg er voor dat uw woning een bewoonde indruk geeft als u niet thuis bent. Laat bijvoorbeeld een lampje branden of laat de radio aan. Licht aan op de eerste etage geeft ook de indruk dat er bewoners aanwezig zijn. Inbrekers gebruiken soms ook rouwadvertenties om zo op slinkse wijze er achter te komen of bewoners afwezig zijn. Wees alert! Ook de sociale media worden gebruikt of erachter te komen of bewoners thuis zijn. Maak dus geen melding op Twitter, Hyves, Instagram of op uw weblog dat u bijvoorbeeld op vakantie gaat en hoe lang u wegblijft. En maak ook uw kinderen hierop attent.


Opklimmogelijkheden

Inbrekers kunnen diverse attributen gebruiken om op te klimmen, bijvoorbeeld tuintafels en containers. Zorg er voor dat inbrekers geen toegang hebben tot deze spullen. Plaats containers bijvoorbeeld op afstand van de woning.

Zorg voor voldoende buitenverlichting. Buitenverlichting om inbrekers af te schrikken heeft zin als omwonenden zicht hebben op de verlichte plek. Hoge bomen of heggen voor uw huis kunnen er voor zorgen dat uw woning vanaf de weg niet goed zichtbaar is. Snoei op tijd uw bomen en heggen en laat ze niet te hoog worden.

Laden
Laden