• left alt Compleet assortiment
 • middle alt Voor de zakelijke markt
 • right alt Makkelijk online bestellen!
Laden
Bezig met toevoegen...

Cilinders en sleutels

 

Misschien is de meest bekende term als het gaat om sloten, het cilinderslot. In vakjargon spreken we over de cilinder. Cilinders gaan al enkele decennia mee en blijven populair door de laagdrempelige toepassing en de ontwikkeling die het slot heeft doorgemaakt op het gebied van veiligheid. Een cilinder(slot) biedt de basis voor het veilig afsluiten van deuren en is daardoor onmisbaar bij de inbraakveiligheid van de woning.

Profielcilinder 2002/6 SKG **®
Standaard cilinder met 6 stuks gehard stalen permutatiestiften. De dubbele cilinders zijn aan beide zijden voorzien van een boorbelemmering. Per cilinder worden 3 sleutels geleverd. 

Profielcilinder 2003/6-KT SKG***®
Standaard cilinder met kerntrekbeveiliging, met 6 stuks gehard stalen permutatiestiften. De dubbele cilinders zijn aan beide zijden voorzien van een boorbelemmering. Per cilinder worden 3 sleutels geleverd.

Cilinder opmeten en vervangen

 

297 product(en) gevonden
Bekijk:
297 product(en) gevonden
   

  Hoe werkt een cilinderslot?

  Een cilinder(slot) is een mechanisme waarmee deuren geopend en gesloten kunnen worden door middel van, uiteraard, een sleutel. Door de sleutel in het slot te steken worden diverse punten precies op de juiste manier ingedrukt, waardoor de sleutel in het slot kan worden omgedraaid. Het cilinder(slot) is te herkennen aan de ronde buis met daarin het welbekende sleutelgat.

  Cilinder(sloten)bestaan in twee varianten: enkele cilinders(sloten) en dubbele cilinders(sloten). Het verschil zit in het aantal sleutelgaten van het slot. Bij enkele cilindersloten kun je het slot maar langs één kant op slot draaien, bij dubbele cilinders(sloten) kan dit langs twee kanten. Hierdoor is een enkel slot handig voor een tuinhuis of garagedeur, maar heb je een dubbel cilinder(slot) nodig voor de voordeur.

   
  Laden
  Laden